Tekkis ühel hetkel tagasihoidlik idee-miks mitte pildistada kõikki Eestis elutsevaid linde? Aega selleks üks aasta. Tore oleks kui pildistajaid oleks palju. Seega teeks väikse võistluse. Kes suudab aasta jooksul pildistada kõige rohkem erinevaid linnuliike. Tähtis pole see, milline on su kaamera, oled sa elukutseline fotograaf või väikse seebikarbiga loodussõber. Auhinnaks on teadmine, et sa olid tubli, kui kellegil on midagi paremat välja panna siis võid vabalt teada anda ehkki ma väldiks reaalset auhinda.
Miks see kõik hea on? Fotograafia on põnev hobi, olenemata su varustuse hinnast-minu parim foto on tehtud aparaadiga, mida isegi seebikarbiks on raske kutsuda; tähtis on tahe.
Looduse pildistamine eeldab liikumist-seda on meile kõigile vaja, mõnele ehk rohkem kui teisele.
Mõni meist vajab aega iseendaga-lindude pildistamine grupiviisiselt on suht tulutu tegevus kui te just kesklinna varblast ürita pildile saada. Pildistamine vajab kannatlikust. Palju neid omadusi, mis meid kokkuvõttes ehk pisut paremaks inimeseks teevad.
Auhinda ei taha ma sellepärast, et see paneks mõned inimesed ületama hea ja halva piiri. Tingimused oleks lihtsad. Püüad aasta jooksul tabada kaameraga võimalikult palju erinevaid linnuliike. Postitad need enda blogisse, võid teha ka eraldi linnublogi. Ei riku looduse rahu s.t. ei roni pildistama kotkapoegi, võta metsa kaasa tõstukit, et kaku pesasse võimalikult hea vaate saaks, ei lõhu linnupesi jne. Postitad ainult selle konktreetse aasta jooksul tabatud linde, loomaaed ei loe, kodulinnud jäägu teiseks korraks.
Milleks see kõik? Miski, mis paneb meid liigutama, teeb kokkuvõttes ehk targemaks, paneb loodust rohkem austama jne. Kui sul tekkis huvi idee vastu siis anna julgelt teada enda mõtetest jne. Seltsis oleks segasem.

Categories:

0 Responses "Üleskutse fotoamatööridele."