On aeg..

Posted by asum On 03:38 0 kommentaari

On aeg, et sünniks uus poliitiline jõud, organisatisoon, mis põhineks teadmistel, aadetel ja suudaks üle olla lokkavast lollusest, pugejamentaliteedist, bürkoraatiast. Mind on igatahes ära tüüdanud. Kas Teid pole? Meil on ikka ja jälle valida Savisaare või Reformi vahel, vahet pole kellele te oma hääle annate, ikka on võimul üks või teine. Kusjuures hirm Keskerakonna ees on nii suur, et valitakse ikkagi reform, vähemalt mõtlevad inimesed teevad seda. Lihtsalt hirmust, et kui nad hääle sotsidele või jumal teab kellele annavad siis nood võivad ju ronida keskerakonna voodisse kiiremini kui see siivas oleks. Jäävad Isamaa ja Reformierakond, mitu edukat reformi on see kõlava nimega erakond korda saatnud? Antud juhul pean silmas edasiminekut ja üldise heaolu kasvu soosivat, mitte kogu maarahvale pähe urineerivat ja lolle genereerivat hariduse juhmistamist. Mulle ei jõua siiani kohale, milleks on vaja meil 3+2 süsteemi kõrgkoolides. Mul on keskkoolist ka rohkem teadmisi kui nendel bakalauruse lõpetajatel, pisutki hariduse moodi on asi alles peale 5.ndat aastat. Aga see on üksnes pisike detail kogu karjuva lolluse taustal. Seadusandlik jõud, kes mammona tasku ajamisega nii tegevuses oli, et lähenevat majanduskrahhi ei osanud uneski näha, tuleks kõik supipoti juurest minema ajada. Kuid keda asemele panna? Tundub, et hetkel on ainuke alternatiiv keskerakond, ptui krt, vaadates Tallinna ja Pärnu asjaajamisi siis sel hetkel kui kesikkond võimule tuleb, kolib 2/3 ajusid omavatest inimestest Eestist minema. Või tegelikult mitte, 700 aastat orjastaatust on meid iga s*** leppima pannud, mis on kurb. Kärbitakse palkasid, noh elame üle, küll läheb paremaks, kallame solki pähe kõigile inimestele, kes tööd teevad, neid on ju nüüd imelihtne vallandada/koondada. Nah meil päästeametit vaja, saadame parem paarkend sõdurit kuskile karu phhi, et saaks teiste ees pugeda. Ostame mõne kopitand poola tanki, a enda palka vähendada?! Lolliks olete läind, ma saan niigi vähe, aint miski 70k kätte jne. Vaadake, mis toimub mujal maailmas. Ülbe riigi vastu tullakse tänavatele mitte ei nuteta pihku ja oopis vähematel põhjustel. Aga meie ei julge, ei saa, ei tohi. Jäävadki kaks valikut, idiootidest populistid, kes seebivahuga palistatud lubaduste all mitte halligi peale laristamise ei tee või kapitalistid, kes seda mammonat endale kokku ahmivad, teeseldes vahel asjalik olemist ja kiideldes kui palju vähem sitasti meil läheb kui kõikidel teistel.
Vaja oleks ju veel ühte valikut. Seda aga ei paista. Ajusid ju ometi on meie riigis, võimalusi peab olema veel kui halb ja veel halvem. Ajud võiksid üksteist leida, koonduda, et oleks alternatiiv.
Lihtsalt mõtlemisainet. Äraostmatud olid omal hetkel täiesti ideaalsel positsioonil, paraku lörtsiti kõik võimalused edukaks saada, maha. Idee kui selline ei olnud ju halb. On kuskil valguskiir?

Categories:

0 Responses "On aeg.."