Regi pokkerikool..

Posted by asum On 23:35 0 kommentaari

Noh, kuna väideti, et mu viimasest tekstist eriti keegi aru ei saand peale teate kyll kelle siis võtan ette tänamatu töö ja püüan asjasse selgust tuua:D
Pokkeri keel on kui kreeka oma kui te pole asja sees, sellest ei saa isegi teinekord aru kui keegi mingeid x mängu eriti detailseid detaile hakkab esile manama. Millest siis alustada,, päris algusest kohe? Tsiisus kraist, väga "kerge" töö võtsin endale, vähendame pisut piire, räägin ainult mängust nimega No Limit Holdem ehk siis ilma panustamispiirideta Texasest pärit pokkerivorm. On olemas ka Limit holdem, kus saab korraga panustada ainult teatava summa ja pot limit holdem, kus võimalik on panustada ainult nii palju kui on pangas hetkel raha, võimalusi on veel aga see pole hetkel oluline ja räägin ma selle mängu sellisest vormist, kus lauas on 10 mängijat.
Pokkerilaud jaguneb positsioonideks, mis omakorda jagunevad jälle mitmeks. Alustame varajaste positsioonidega, neid kutsutakse UTG,UTG1,UTG2 ehk siis tõlkes under the gun. Neile järgnevad MP, MP1 ja MP2 nagu taiplik õpilane juba jagab on tegu midle position ehk keskmiste positsioonidega, neile järgneb 2 hilist positsiooni esmalt CO ehk cutoff ja Button ehk siis diileri positsioon. Peale diilerit tuleb SB ehk small blind ja BB ehk big blind, nendel istuvad isikud peavad panustama vastavalt poolt või terve kohustusliku panuse. Hea mängija teab loomulikult oma positsiooni ja oskab seda ära kasutada-kuidas ja miks-selleni jõuame hiljem.
Enne mängu algust tavaliselt loositakse diiler, see on siis kodanik, kes jagab kaarte, kuna enamus mängust toimub interneti sees siis teie mure see pole, live ehk siis mängus pärisinimeste vastu võib selleks jagada igale mängijale 1 kaart ja jagajast järgmine kõige suurem kaart ongi diiler. Kui te olete vaene rott ja proffesionaalset diilerit palgata ei jõua siis peate ise seda tegema, live mängus on hea omada 2 pakki kaarte, ehk siis see kes järgmisena peab lehti tegema saab samal ajal segada kui jaotus käib.
Niisiis istute lauas, kõik on vägev, teate kes teeb kaarte aga,.. reeglid. Mäng käibki nii naq unibeti reklaamsaade "Kõik mängus" teile õpetas, igale mängijale jagatakse 2 kaarti, peale mida toimub esimene panustamisvoor. Esimesena peab käituma UTG positsioonil istuv mängija-valikud on lihtsad-fold ehk siis viskad ära need kaardid, call ehk siis panustad minimaalse kohustusliku panuse ja raise ehk siis tõstad panust, viimasena peab oma tegevuse tegema BB ehk suur blind, kellel on juba lauda pandud 1 kohustuslik panus. Tema ei pea midagi tegema kui eespool pole tõstetud, kui on siis on valikud fold/call/raise. Toome näite. UTG loobub oma käest ja jääb paremaid kaarte ootama, samuti UTG1 ja 2, MP-l olev mängija panustab mininaalse võimaliku panuse (ytleme 2) ja buttonil olev mängija tõstab5BB ehk siis kokku 10 ühikut jumalteab mida, SB-l olev mängija, kes on kyll lauda pannud 1 ühiku enne kaartide jagamist loobub ja BB-l istuja leiab, et tema kaardid on head kyll, et callida ehk siis maksab juurde 8 ühikut, nüüd on omakorda MP1 kord, kes samuti leiab, et käes olevad kaardid on väärt riski ja maksab juurde 8 ühikut ehk 4BB.
Nüüd tuleb lauda 3 ühist kaarti ehk flop ja esimesena peab tegutsema BB-l olev mängija(kui mängus on ka SB siis peab tegutsema tema), viimasena saab oma liigutuse teha Button, mis muudab selle positsiooni lauas väga heaks. BB-l olev mängija ytleme ei saand laual olevatele kaartidele vabsee pihta ja checkib ehk siis ei tee midagi-ei tõsta ei loobu, peale teda actib MP1 panustades pool panka(yhikute summa, mis on laual, hektel 25) ehk siis 12 ühikut, Button callib ehk siis maksab selle 12 lauale. Nüüd on laual juba 49 ühikut. BB leiab, et asi pole vaeva väärt ja foldib ehk viskab kaardid ära. Peale mida avatakse lauas 4 kaart ehk turn ja toimub järjekordne panustamisvoor.. see aset leidnud, avatakse lauda viimane ühine kaart ehk river ja toimub viimane panustamine. Ütleme, et peale turni ei tehtud midagi ja mõlemad checkisid ja nüüd tõstab MP-1 panga jagu ehk siis 51 ühikut, mis teeb kogupangaks 100 ühikut ja Buttonil olev mängija läheb allinni(paneb mängu kõik oma tugrikud) ning MP callib selle. Nüüd leiab aset showdown ehk siis kaartide avamine, on mitmeid reegleid, kes peaks enne kaarte näitama aga reeglina peaks seda tegema viimase käigu teinud mängija ehk siis MP-1 ja kogu selle panga vidab parim käsi. On alati ka võimalus, et pank jagatakse mängijate vahel ära, sest mõlemal on sama käsi või on laud mõlema käest parem aga need on juba tuleviku tumedad tuuled.
Väljas sajab vihma.. aga see sellex.
Röövime nüüd täie ülbusega Pokernewsi lehelt pokerikäte tugevusjärjekorra.

Kuninglik mastirida (Royal Flush)
Ühest mastist äss, kuningas, emand, sõdur, kümme. (olen 3 korda saand, esineb väga harva, umbes iga 600000 jaotuse jooksul)
Mastirida (Straight Flush)
Ühest mastist üheksa, kümme, sõdur, emand kuningas on parim mastirida; ühest mastist äss, kaks, kolm, neli, viis on nõrgim mastirida.
Nelik (4 of a kind)
Neli samase tugevusega kaarti, nt. neli emandat.
Maja (Full House)
Maja koosneb kolmikust ja paarist, nt. äss, äss, äss, emand, emand.
Mast (Flush)
Viis ühest mastist kaarti.
Rida (Straight)
Viis järjestikust kaarti, nt. neli, viis, kuus, seitse, kaheksa.
Kolmik (3 of a kind)
Kolm samase tugevusega kaarti, nt. seitse, seitse, seitse.
Kaks paari
nt. äss, äss, kuningas, kuningas.
Ja lõetuseks lihtsalt kõrge kaart.

Tra, mai salli kui see haige bloger mul mingi pikema lõigu lihtsalt ajaloo prükkarisse saadab ja ma selle uuesti pean kirja panema.
Kaartide märgistused. A ehk äss, K kuningas, Q emand, J soldat, T kümme. Maste märgitakse tähtedega s ehk poti, d ruutu, c risti ja h ärtu. Nii saabki öelda, et sul oli näiteks Ts Ac ehk siis poti kümme ja risti äss. Kui pole oluline mast siis saab lihtsalt öelda, suited ehk samast mastist ja offsuited(ofs) ehk erinevast mastist.
Nüüd peaks te teadma enam vähem pisut midagi, et aru saada umbeski sellest, mida see mäng üldse kujutab. Mänguvorme on mitmeid. Cash ehk siis mina sina petka ja tsapai istuvad kõik lauda käes 10 eeku, minimaalne panus on 20 senti ja mängitaksegi raha peale, teiseks on turniir, kus kogu kyla sai kokku aetud, iga mats andis pool pensionit ehk 1000 krooni ja sai ütleme 3000 mängunuppu, raha võitsid 100 küla penskari peale 10 esimest, või siis nn. sit and go ehk siis 10 suvalist jorssi istusid 1 laua taha ja kolm esimest jagavad raha. Vahe cashi ja turniiride/sng-de vahel on selles, et viimastes tõusevad kohustuslikud panused iga teatud aja tagant, mängitakse mängumärkidega ja raha läheb ainult parematele. Cashis on kohustuslikud panused kogu aeg samad, ära võib iga kell minna(peaaegu, on mõned erandid, näiteks võites ühelt mängijalt suure summa, kohe jooksu pannes, siis seda kutsutakse hit and run-seda ära tee:)
Esimene peatükk peaks selleks korraks läbi olema.. :)

Categories:

0 Responses "Regi pokkerikool.."